همان طور که می دانید، یکی از مقاوم ترین سازه ها، متعلق به سازه هایی با اسکلت فلزی هستند. استفاده از اسکلت فلزی، به عنوان مهم ترین روش های ساخت و ساز در صنعت ساختمان سازی می باشد.

برای یکی از مهم ترین دلایل آن، می توان به استحکام و مقاومت بالای عنصر فلز، اشاره نمود. استفاده از عنصز فلز در ساخت و ساز، دلایل بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. علاوه بر آن معرفی انواع اسکلت فلزی در ساختمان، یکی دیگر از موارد قابل بحث در زمینه بنا سازی می باشد.

در این مقاله قصد داریم، درباره معرفی انواع اسکلت فلزی ساختمان، اطلاعاتی را برای کاربران عزیز ارائه  دهیم.

دلایل استفاده از اسکلت فلزی در ساختمان

امروزه برای ساخت انواع بنا، از اسکلت های فلزی استفاده می شود. دلایل زیادی هستند که استفاده از این عنصر ارزشمند را برای سازندگان، محبوب و پر طرفدار کرده است. دلایل اهمیت استفاده از فلز در ساخت اسکلت ساختمان ها، عبارت است از:

  • استحکام بسیار بالای عنصر فلز در برابر عوامل طبیعی
  • سرعت مناسب حین اجراء
  • قابلیت انعطاف پذیری برای انواع طراحی
  • دوام بالا در برابر زلزله
  • قیمت مناسب
  • وزن سبک

انواع اسکلت فلزی ساختمان کدام اند

همان طور که گفته شد، سازه های فلزی، انواع مختلفی دارند. هر کدام از آن ها ویژپی های مخصوص به خود را دارند و دقیقا همین امر موجب محبوبیت بیشتر و یا کمتر آن ها در بین سازندگان ساختمان دارد. در ادامه انواع اسکلت های فلزی ساختمان را نام برده و توضیح خواهیم داد که کدام یک برای چه نوع سازه هایی و با چه تعداد طبقات و آب و هوایی سازگاری بیشتری دارند.

  • اسکلت پیچ و مهره ای ساختمان
  • اسکلت فلزی جوشی
  • اسکلت فلزی ترکیبی

اسکلت فلزی پیچ و مهره ای

در این نوع از سازه فلزی، همه تیر ها و ستون هی فلزی، از پیش در کارخانه ساخته شده و تا حد امکان، سر هم می شوند؛ سپس به وسیله تریلی به محل سازه انتقال داده شده و به وسیله پیچ و مهره به یک دیگر متصل می شوند.  اسن نوع از اسکلت فلزی یکی از بهترین و مقاوم ترین ها بین سایر اسکلت های فلزی موجود در صنعت ساخخت و ساز می باشد.

اسکلت فلزی جوشی

اسکلت فلزی جوشی، بر خلاف اسکلت های پیچ و مهره ای، در محل ساخت سازه، ساخته شده و متصل می شوند. این امر به دلیل این که جوش در محلی دیگر و انتقال آن به محل ساخت دشوار بوده و خطراتی نظیر از هم گسیختگی اسکلت را در بر دارد.

اسکلت فلزی ترکیبی

این نوع اسکلت فلزی، از ترکیب فولاد و بتن ساخته می شود. این بدان معنا است که این سازه از مقاومت و مزایای هر دو ماده بهره مند می شود و می توان گفت مقاومت بسیار خوبی را انتهای کار به جای خواهد گذاشت.

معایب اسکلت فلزی در ساخت سازه

همان طور که از مزایای اسکلت های فلزی گفتیم، باید اطلاعاتی هم درباره معایب آن ها داشته باشیم تا با دید باز تر و کامل تری انتخاب نهایی را به ثبت برسانیم. اسکلت های فلزی معایبی دارند که هر سازنده و پیمانکاری باید از آن ها و مقدارشان در انواع مختلف اسکلت فلزی خبر داشته و اطلاعات کافی را درباره آن ها داشته باشد. از معایب اسکلت فلزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • می دانیم که فولاد و فلز به دلیل خاصیت زنگ زدگی، تا مقدار زیادی، به مرور زمان خورده می شوند که البته این اتفاق با استفاده از رنگ ها و و دیگر ابزار آلات تا حدود زیادی، قابل رفع شدن است.
  • مقاومت اسکلت های فلزی در برابر آتش سوزی قابل تامل می باشد. یه صورتی که با بالا رفتن دما آتش، فولاد مقاومت خود را از دست داده و ریزش می کتد.
  • فولاد با تغیر درجه حرارت آنی، تغیر شکل قابل توجی می دهد. به صورتی که با تغیر درجه حرارت زیاد ممکن است سازه به صورت کامل تخریب گردد.

همچنین بخوانید :

تفاوت اسکلت فلزی پیچ و مهره‌ ای با اتصالات جوشی

ساخت سازه فلزی

خدمات طراحی سازه فلزی