اسکلت فولادی بهتر است یا سازه بتنی
اسکلت فلزی یا فولادی، به ساختاری اطلاق می شود که که از پروفیل یا فلزی که اغلب هم از جنس فولاد هستند، برای ایجاد چارچوب و پشتیبانی ساختمان ها و سازه ها استفاده می شود.
این نوع اسکلت، به دلیل استحکام، مقاومت و همچنین قابلیت انعطاف پذیری بالایی که دارد، در طراحی و ساخت و ساز های مدرن، بسایر رایج شده است.
اما باید در نظر بگیریم که برای چه نوع بنا هایی اسکلت فلزی یا فولادی بهتر است یا سازه بتنی. در ادامه مقاله، درباره این موضوع توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
فواید سازه بتنی چیست؟
سازه های بتنی فواید بسیار زیادی دارند که باعث شده، در بین سازندگان ساختمان ها، بسیار محبوب شود. برخی از فواید سازه بتنی عبارت است از:
- دوام و طول عمر بالا: بتن در برابر شرایط جوی مختلف و همچنین آتش سوزی بسیار مقاوم است.
- مقاومت بالا: بتن در برابر فشار بالا و همچنین بار های سنگین، بسیار مقاوم بوده و استقاومت بسیار زیادی را در سازه ایجاد می کند.
- هزینه کم و اقتصادی: بتن، نسبت به سایر عناصر ساخت و ساز، هزینه ساخت و نگهداری پایین تری داشته و مقرون به صرفه تر می باشد.
- شرایط نگهداری آسان: بتن به دلیل این که مقاومت بالایی دارد، نیاز آن به تعمیرات و بازسازی بسیار کمتر از سایر عناصر است؛ بنابر این نگهداری بسیار آسانی دارد.
- انعطاف پذیری در طراحی: در ساخت و ساز با بتن، می توان مدل ها و طراحی های بسیاری را ایجاد نمود. امکان ایجاد اشکال و اندازه های مختلف در استفاده از بتن، بسیار ساده است.
مهم ترین فایده اسکلت فلزی چیست؟
یکی از اساسی ترین و مهم ترین فواید اسکلت فلزی، قابل بازیافت بودن آن است. در واقع اسکلت های فلزی و فولادی، با محیط زیست سازگار بوده و قابلیت بازیافت دارند. این ویژگی باعث شده تا محبوبیت اسکلت فلزی در پروژه های ساختمانی بیشتر شود.
مقایسه اسکلت فلزی و فولادی با سازه بتنی
- وزن
اسکلت فلزی: سبک تر بوده و نیازمند پایه های کم تری دارد.
سازه بتنی: سنگین تر بوده و نیاز به پایه های قوی تری دارد.
- سرعت ساخت
اسکلت فلزی: سریع تر نصب می شود.
سازه بتنی: به دلیل این که باید به بتن فرصت خشک شدن بدهیم؛ پس دیر تر اجرا می شود.
- هزینه:
اسکلت فلزی: هزینه ساخت اولیه بالایی دارد.
سازه بتنی: هزینه ساخت واجرا کمتری دارد.
- نگهداری:
اسکلت فلزی: سازه های فلزی و فولادی، به دلیل زنگ زدگی، هزینه نگهداری بیشتری دارد.
سازه بتنی: دوام بالا تری داشته و هزینه نگهداری کمتری هم دارد.
- انعطاف پذیری در طراحی و اجرا:
اسکلت فلزی: انعطاف پذیری بیشتری داشته و راحت تر می توان با آن اشکال مختلف ساخت.
سازه بتنی: محدودیت ای بیشتری در انعطاف پذیری داشته و سخت می باشد.